Taxatie

Erkende Taxatie

Wanneer u een huis gaat kopen of verkopen, heeft u een taxatierapport nodig. Geldverstrekkers stellen certificatie en registratie van een makelaar / taxateur tegenwoordig verplicht. Registratie waarborgt immers de vakbekwaamheid.

Onze taxateur is lid van branchevereniging VBO en aangesloten bij het taxatie register NRVT. Door inschrijving van gecertificeerde makelaars en taxateurs in een gezamenlijk register maakt het voor zowel de consument als de geldvertrekkende instanties eenvoudig te controleren welke makelaars en taxateurs aan de strenge kwaliteitseisen voldoen.

Wat is een NWWI taxatie?

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk taxatie instituut dat het uitgebrachte taxatierapport valideert. Zij valideren taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Door deze validatie wordt het taxatierapport geaccepteerd door het NHG en alle hypotheek geldverstrekkers. Zonder deze NWWI controle wordt het taxatierapport in veel gevallen niet geaccepteerd.

Onze taxateur kan ook NWWI taxaties uitbrengen. Hiervoor zijn wel validatiekosten van toepassing welke wij als NWWI taxateur weer moeten afdragen aan het validatie instituut.